Waarom stoelmassage op het werk?

Stoelmassage op werk

Werk is soms stressvol

Werk kan stressvol zijn, vooral in open kantoren is er vaak een hoge werkdruk. Er zijn tal van manieren om stress en onrust op de werkplek te bestrijden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de voordelen van stoelmassage groter zijn dan andere populaire kantoor voordelen, zoals; happy hour of een voetbaltafel.

Lees meer over stoelmassage op het werk

Internationaal werkgerelateerde stress index*
steolmassage voordelen, werkstress index

Ontspannen en opladen op het werk

Een pauze om te ontspannen en op te laden tijdens een stressvolle werkdag kan onbereikbaar lijken wanneer je dit nodig hebt. Stoelmassage op het werk maakt het makkelijk om toegang te krijgen tot fysiek, mentale en emotionele welzijn op kantoor.

Grote voordelen van stoelmassage op het werk is dat het gedaan wordt zodat het aansluit op de bedrijfsplanning en de kantooromgeving. Werknemers leren ontspannen, wat een goede werksfeer bevorderd.

Lees meer: wat is stoelmassage

Uit onderzoek gedaan door de overheid* is gebleken dat werkgerelateerde klachten hiermee aanzienlijk verlaagd worden.

  • In Nederland ondervond 60% van de werknemers regelmatig of zeer vaak werkgerelateerde stress. Dit percentage ligt boven het EU27-gemiddelde (51%).
  • Uit onderzoek naar werkgerelateerde stress blijkt dat 20% van de werknemers burn-outklachten ervaart. Dit treft 17% van de mannen en 18,1% van de vrouwen op de werkvloer.
  • Volgens Arbo-nieuws heeft meer dan 50% van de verloren werkdagen te maken met stress.
  • Volgens het onderzoek is 40% van de banenwissels te wijten aan stress.
  • Uit het onderzoek is gebleken dat stoelmassage de bloeddruk en cortisol spiegels (een hormoon dat door stress wordt geproduceerd) aanzienlijk verlaagd. Het effect is al meetbaar na slechts 10-15 minuten.

* bron volksgezondheid en zorg

Meer redenen nodig om je kantoor het voordeel te geven dat werknemers echt willen?

Lichamelijke gezondheid

stoelmassage, werkstress, rsi, fiscaal aftrekbaar-zieke-werknemer

Werknemers die de hele dag achter hun schermen gebogen zitten krijgen te maken met ernstige en chronische nek- en rugpijn en spierpijn. Om maar te zwijgen over arm-, pols- en hand problemen (zoals carpaal tunnelsyndroom, ook wel RSI klachten) door herhaalde belasting.

Het krijgen van een massage op het werk helpt om die knopen op te lossen en de opgebouwde spierspanning in het lichaam te verlichten.

Blijvende fysieke effecten van stoelmassage

Deze vorm van massage heeft blijvende fysieke effecten die het welzijn bevorderen. Dit merk je nog lang nadat je tijd in de stoel voorbij is. Massage wordt gebruikt als een stress-management-techniek om spanningshoofdpijn te verminderen en chronische migraine te behandelen (en zelfs te voorkomen).

Een enkele stoelmassage van 15 tot 20 minuten kan een verhoogde bloedcirculatie, lagere bloeddruk en een versterkt immuunsysteem bevorderen. Voordelen die u dagen of zelfs weken na de behandeling nog zult merken.

Voordelen stoelmassage, stoelmassage op werk, stoelmassage werknemers

Stoelmassage op het werk

Een stoelmassage op het werk is een wordt steeds vaker toegepast om de stress en spanningen die zich op kantoor voordoen te bestrijden. Even weggaan van de takenlijst, om midden op de dag in een massagestoel te zinken is meer dan alleen een fysieke traktatie. Massage kalmeert zenuwen en heeft in slechts enkele minuten een ontspannende effect

Interessant artikel over de geschiedenis van stoelmassage

Volgens de planning

De bedrijfsmassages worden ingeboekt volgens de kantoorplanning. Het organiseren van kantoor evenementen en het plannen van bedrijfsbrede uitjes kan ingewikkeld zijn. Bedrijfsmassage organiseren geeft geen hoofdpijn. Kantoor massages maken welzijn, rust en ontspanning een prioriteit voor uw team.

Tijd en duur van bedrijfsmassages

Je kunt de tijd, plaats en duur van de massage kiezen. Voor last-minute bedrijfsevenementen kunt u zelfs een stoelmassage op locatie regelen.

Meer voordelen van een kantoor stoelmassage

Maak je geen zorgen dat de massage te lang duurt; wij adviseren een stoelmassage van 10 tot 20 minuten voor de werkplek. Dit zorgt ervoor dat werknemers efficiënt kunnen profiteren van de voordelen en snel weer aan het werk kunnen.

Conclusie stoelmassage op het werk

Die tafelvoetbaltafel is leuk (en onmisbaar:-) maar de voordelen van stoelmassage zijn langdurig. Een moment van pijnverlichting en totale ontspanning. Het komt tevens het moreel op de werkplek ten goede. Stoelmassage zorg voor uw werknemers en is een deel wellness van wereldklasse. En dat bij het comfort van je kantoor, midden in de werkdag.

Een stoelmassage programma op het werk? Het team klokt daar graag voor in! Het is een win-win-win, voor het, en de werknemers en het bedrijf.